Föreläsningar

Helens Kost och Träning

Din Lilla Kost och Tränings Studio

Föreläsningar inom kost, hälsa och träning!

60 minuter 1200kr

 

Investera i hälsa!

 

I dagens samhälle är livstilsfrågor ett hett samtalsämne. De flesta har åsikter om vad man ska äta eller inte äta och vilken träning som är effektivast! Vi är väldigt upplysta idag men samtidigt lever vi i ett samhälle som aldrig varit i så stort behov av förändring som nu. I mitt arbete genom åren har jag träffat människor som ständigt går på någon diet och har skrämmande nog dietat sig till en övervikt. Hur tar man sig ur det? Finns det några genvägar? Det finns idag ett ändlöst utbud av träningsformer och träningkedjorna lockar med det senaste som går att erbjuda inom träning. Träning är viktigt men också att smyga in lite aktivitet i sin vardag, ta trapporna istället för hissen, gå istället för att ta bil överallt, aktivera sig med barnen. Att gå till gymet regelbundet 3 dagar i veckan är bra men sitter man sen stilla resten av tiden blir det i längden inte så mycket aktivitet. Hur kan vi få balans i vardagen med jobb, hem, barn och samtidigt hinna med sig själv också? Det kan kännas som ett hopplöst projekt, men det behöver inte bli så komplicerat, för oftast är det bara små förändringar som behövs för att det ska göra skillnad. Att investera i sin egen hälsa är den absolut bästa investeringen du kan göra för framtiden!

 

Under denna föreläsning ger vi oss in i djungeln av trender inom hälsa, kost och träning, reder ut myter och lär oss att ta del av ny forskning och nya rön på ett kritiskt sätt! Också konkreta tips på hur vi kan få ihop vardagen med träning och nyttig mat.

 

Get Fit! Stay Fit!

 

 

I mitt arbete som Personlig Tränare möter jag ofta människor som lägger ned en oändlig massa tid på träning, men får aldrig några resultat. Naturligtvis handlar det ju ofta om brist på kunskap, bristande teknik eller dålig intensitet men i många fall handlar det om kosten. Utan rätt bränsle blir det heller inga bra resultat! Januari är en tid då många bestämmer sig för att börja träna och samtidigt tar man tag i sin kost genom att följa någon ohälsosam diet som precis har blivit trendig. Det fungerar ett tag men sen börjar motivationen avta, immunförsvaret försämras och vi blir sjuka. Detta händer för att kroppen behöver bränsle för att orka och att återhämta sig och hjärnan behöver energi för att vi ska känna motivation och orka psykiskt. Träning och bantning är en mycket dålig kombination och fungerar sällan eller aldrig. Under denna föreläsning fokuserar vi på sambandet kost och träning.

 

 

Myter inom kost och träning:

  • Vad händer om jag äter en lågkolhydratkost och samtidigt tränar för att springa maraton?
  • Ska jag öka mitt proteinintag när jag tränar styrka?
  • Vad ska jag äta innan/efter träning?
  • Vilka kolhydrater är bra?
  • Hur mycket fett är bra att äta, och vilket fett är bra?
  • Blir jag tjock av kolhydrater?